1. Home 
  2. Actueel 
  3. Nieuwsberichten 
  4. CPP deelt kennis

CPP deelt kennis

Nieuwsbericht | 02-11-2011

De maand oktober stond voor het CPP in het teken van kennis delen. Activiteiten waar het CPP een bijdrage aan heeft geleverd zijn:

Noordzeedagen

Bijzonder was de diversiteit van de deelnemers aan deze workshop, allemaal betrokken bij de Noordzee, van oud-gedeputeerde tot visser. In verschillende vormen hebben we een discussie gevoerd over participatie en de bijdrage die het kan leveren aan planvorming in de kustzone. Het is zinvol om belanghebbenden eerder te betrekken bij dergelijke projecten.

Kennisbijeenkomst MIRT-verkenningen

Met een lagerhuisdebat en 3 battles hebben we de deelnemers - die zelf niet direct betrokken zijn bij MIRT-verkenningen - meegenomen voor een wandeling door participatieland. Leuk om te zien dat de opbrengst van de deelnemers grotendeels al overeenkomt met het CPP-gedachtegoed en onze aanpak. En dat zonder enige briefing vooraf. Participatie werkt!

RWS omgevingsmanagersdag

De omgevingsmanagement dag voor RWS vond plaats in het prachtige Fort Vechten. In tegenstelling tot de omgevingsmanagementdag in juni was deze alleen bestemd voor Rijkswaterstaat. Dankzij het mooie weer kon er buiten geluncht worden in de zon. Omdat de workshop 'omgaan met emoties: de open basishouding' in juni de hoogste beoordeling van de deelnemers kreeg, werd aan het CPP gevraagd of we deze workshop nog een keer wilden geven. Wederom was het goed bezocht en waren de deelnemers enthousiast. Een open basishouding aan nemen, �cht luisteren, open vragen stellen, je verplaatsten in iemand....het is zo logisch en lijkt zo makkelijk, maar het blijkt nog best lastig om te doen. Maar deze 15 deelnemers weten voor de volgende keer in ieder geval wel hoe het moet!

Ruimte maken met beleid

Dit is een training voor beleidsmedewerkers van Infrastructuur en Milieu. Aan de hand van de casus Haaglanden denken deelnemers na over de ambitie voor participatie, het krachtenveld en het particpatieproces. Bijzonder aan deze training is dat we dezelfde workshop 2 x hebben gegeven. En het tot twee geheel verschillende resultaten opleverde. De deelnemers waren erg te spreken over de mate van interactie en de vele facetten die bij participatie komen kijken.

Presentatie in Macedoni�

Op uitnodiging van de Commissie m.e.r. heeft het CPP een presentatie gehouden over passende publieksparticipatie bij de gemeente Skopje. 
Zij zijn bezig met een strategisch MER voor het General Urban Plan for the City of Skopje. Uit de vragen en een eerdere presentatie van de gemeente zelf bleek dat de mensen in het projectteam meer met participatie wilden dan wettelijk is voorgeschreven. Daarom zijn we als vervolg op de presentatie de volgende dag begonnen met een workshop zoals we deze ook met projectteams in Nederland doen. Hoogstwaarschijnlijk komt er in november een vervolgworkshop waarvan de uitkomsten landen in een participatieplan.

Centrum Publieksparticipatie

Hoofdmenu

Servicemenu

RSS