1. Home 
  2. Actueel 
  3. Nieuwsberichten 
  4. Een stakeholderanalyse is essentieel voor je participatieaanpak

Een stakeholderanalyse is essentieel voor je participatieaanpak

Nieuwsbericht | 24-02-2012

Dat een stakeholderanalyse maken een actueel onderwerp is, dat bewijst ook onze LinkedIn-groep Burgerparticipatie | Rijk, waar binnen enkele uren een actieve discussie ontstond op de stelling : ‘Een stakeholderanalyse is essentieel voor je participatieaanpak’.

Dat een stakeholdersanalyse maken een actueel onderwerp is, dat bewijst ook onze LinkedIn-groep Burgerparticipatie | Rijk, waar binnen enkele uren ook een actieve discussie ontstond op de stelling: 'Een stakeholdersanalyse is essentieel voor je participantieaanpak'. Het CPP onderstreept het belang van een stakeholdersanalyse bij elk project. De leden uit onze LinkendIn-groep zijn het hier mee eens. In onze LinkendIn-groep is bijvoorbeeld genoemd dat een stakeholdersanalyse kan helpen bij het gebruiken van ideeën en talenten uit je omgeving om zo je beleid of project meer vorm te geven. Eveneens worden praktische handvatten en tips meegegeven voor het maken van een stakeholdersanalyse voor publieksparticipatie. 

Publieksparticipatie vraagt namelijk een analyse van de stakeholders, zodat je de rol van stakeholders in het besluitvormingsproces en daarmee in het participatieproces op tijd kunt bepalen. Aan de hand van een stakeholderanalyse kan in beeld worden gebracht wie de (belangrijkste) stakeholders zijn, welke belangen zij hebben, wat hun invloed is en welke middelen (kennis, geld, mensen) zij kunnen inbrengen en gebruiken.   

De informatie uit een stakeholderanalyse hebben we vervolgens nodig om publieksparticipatie passend te kunnen richten. Het CPP kan helpen bij de opzet van een stakeholdersanalyse en adviseert over het gebruik ervan tijdens de inrichting en uitvoering van de participatieaanpak.   

Wil je mee discussiëren over dit onderwerp? Wordt dan lid van onze LinkedIn-groep!   

Centrum Publieksparticipatie

Hoofdmenu

Servicemenu

RSS